Cadmus fordítás Cadmus

Elengedték az izraeli tulajdonban lévő  a támadók

2023. 11. 27.

Elengedték a fegyveresek azt az izraeli tulajdonban lévő tartályhajót hétfőn, amelyet a múlt hét végén szálltak meg Jemen partjainál – közölték a hatóságok.

Jemen nemzetközileg elismert kormánya az Irán által támogatott húszi síita lázadókat tette felelőssé a támadásért, akik legalább két másik hasonló akciót követtek már el, amióta háború robbant ki Izrael és a szintén Irán támogatását élvező Hamász palesztin szervezet között.

A támadók a Zodiac Maritime vállalat által üzemeltetett, libériai zászló alatt közlekedő Central Parkot foglalták el az Ádeni-öbölben – közölte a cég.

Hétfőn kora reggel a Zodiac közölte, hogy a foszforsavat szállító hajó és 22 fős, Bulgáriából, Georgiából, Indiából, a Fülöp-szigetekről, Oroszországból, Törökországból és Vietnamból származó legénysége sértetlen. A vállalat nem közölt részleteket arról, hogy a támadók hogyan hagyták el a hajót, és nem azonosította őket.

A támadás az Ádeni-öböl olyan részén történt, amely elméletileg a jemeni kormányerők ellenőrzése alatt áll, és meglehetősen messze van a húszik által ellenőrzött területektől.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑