Cadmus fordítás Cadmus

Elhalasztották az iráni atomalkuval kapcsolatos bécsi tárgyalásokat

2021. 12. 20.

 

Elnapolták a 2015-ös iráni nukleáris megállapodást újból bevezetni kívánó, Ausztria fővárosában zajló megbeszéléseket pénteken – közölte a Liner.hu.

A megbeszélések december 9-én indult hetedik fordulója kevés érdemi előrelépést hozott. Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó Washingtonban nyilatkozva egyenesen úgy fogalmazott: nem mennek jól a tárgyalások annyiban, hogy az Egyesült Államok egyelőre nem lát az atomalkuhoz visszavezető utat.

A teheráni vezetés képviselői ugyanis változtatásokat szorgalmaztak az utóbbi hat tárgyalási forduló során körvonalazódó megállapodáshoz, ami miatt a megbeszélések gyakorlatilag holtpontra jutottak, miközben a nyugati hatalmak figyelmeztettek, hogy kifutnak az időből, tekintettel Irán gyors ütemben haladó nukleáris programjára.

“Nem hónapjaink, inkább csak heteink vannak a megállapodásra” – jelentette ki Enrique Mora, az Európai Unió főtárgyalója, aki egyben az egyeztetéseket is koordinálja. Reményét fejezte ki ugyanakkor, hogy a megbeszélések még az idén folytatódnak. Egyes tisztségviselők december 27-ét emlegették ezzel összefüggésben.

A teljes, eredeti írást itt olvashatják el.

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑