Cadmus fordítás Cadmus

Elindult a jegyértékesítés a 2022-es katari-vb-re

2022. 01. 22.

A szurkolók már foglalhatnak jegyeket a november 21-én kezdődő katari labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseire, melyek közül a legolcsóbb, csoportmérkőzésekre szóló jegyek 70 dolláros (22 ezer forint) áron érhető el a külföldiek számára. Az AP amerikai hírügynökség összeállítása szerint ez egyharmaddal olcsóbb, mint a 2018-as oroszországi tornán értékesített jegyek ára.

A katari lakosok azonban külön kedvezményben részesülnek, ők már akár 40 riyal (3 ezer forint) értékben is jegyhez juthatnak.

A döntőre szóló első osztályú jegyek ára 1598 dollárt (mintegy 500 ezer forint) kóstálnak.

A november 21-én kezdődő 2022-es világbajnokság – melyet a nyári hőség miatt halasztottak el késő őszre – az első olyan nagy sportesemény lehet a koronavírus-járvány kezdete óta, ahol élőben szurkolhatnak a drukkerek.

A 32 csapatos vb-re egyelőre 13 együttes jutott ki, a résztvevő válogatottak névsora júniusra lesz teljes. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 500 millió dolláros, mintegy 156,5 milliárd forint értékű bevételre számít a vendéglátási jogok, valamint a belépők értékesítéséből.

A vb szervezői szerint több mint 1,2 millió látogató érkezik majd az eseményre, a jeggyel rendelkezők közül az első két napon 276 ezer ember érkezésére számítanak, akiknek nagyjából 128 ezer hotelszobára lenne szükségük – írta egy hónapja az AP.

MTI, VG

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑