Elkezdődött az első molesztálási per Kölnben

Elkezdődött pénteken az első kölni büntetőper, amelyet szexuális bűncselekmény miatt indítottak a németországi nagyvárosban szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadásokkal és rablásokkal kapcsolatban.

A kölni városi bíróság egy 26 éves algériai férfi ügyét tárgyalja, akit szexuális kényszerítéssel és rablással vádolnak. Bíróság elé állították 23 éves testvérét is, akit rablással és lopás kísérletével vádoltak meg. A kölni ügy a második büntetőper, amelyet szexuális bűncselekmény miatt indítottak a Németországban szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadásokkal és rablásokkal kapcsolatban. Az első az ugyancsak észak-rajna-vesztfáliai Düsseldorfban kezdődött áprilisban egy 33 éves marokkói állampolgár ellen, aki ellen szintén szexuális kényszerítés a vád.

Szilveszterkor Észak-Rajna-Vesztfália több nagyvárosában követtek el tömegesen nők sérelmére szexuális zaklatást és rablást. A legtöbb ilyen eset Kölnben történt.

A 16 német tartomány közül 12-ben történtek ilyen bűncselekmények szilveszterkor. A gyanúsítottak szinte kivétel nélkül külföldiek, mind férfiak, jellemzően észak-afrikaiak.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

,
Back to Top ↑