Cadmus fordítás Cadmus

Először használták egymás repterét orosz és kínai katonai gépek

2022. 11. 30.

Először fordult elő a közös légi járőrözések történetében, hogy orosz katonai gépek egy kínai repülőtéren, míg kínai gépek egy oroszországi repülőtéren szálltak le – közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint orosz Tu-95MSZ stratégiai rakétahordozók egy csoportja és kínai Hong-6K stratégiai bombázók szerdán mintegy nyolc órán át tartó légi járőrözést hajtottak végre a Japán-tenger és a Kelet-kínai-tenger vizei felett. A légi csoport vadászkíséretét orosz Szu-30SZM és Szu-35SZ repülőgépek biztosították.

A moszkvai katonai tárca szerint a stratégiai rakétahordozókat az útvonal egyes szakaszain más külföldi vadászgépek kísérték. A közlemény értelmében az orosz és a kínai repülőgépek szigorúan a nemzetközi jog rendelkezéseivel összhangban jártak el, idegen államok légterét nem sértették meg,

A közös járőrözést a 2022-es katonai együttműködési terv szerint hajtották végre, és nem irányult harmadik országok ellen. A gyakorlaton részt vevő összes repülőgép visszatér a saját repülőterére – áll az orosz védelmi minisztérium közleményében.

MTI

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑