Cadmus fordítás Cadmus

Elsősorban szíriai létesítményeket fenyeget terrortámadás veszélye Bécsben

2023. 03. 16.

Elsősorban Szíriához köthető létesítményeket fenyegeti terrortámadás veszélye Bécsben – közölte csütörtökön az osztrák rendőrség.

Szerdán az osztrák rendőrség hírszerzési forrásokra hivatkozva arra figyelmeztetett, hogy iszlamista terrortámadások érhetnek templomokat és más imahelyeket a fővárosban.

Csütörtökön a hírszerzési értesülések új összegzése alapján azt közölték, hogy a figyelmeztetés “kifejezetten a szíriai polgárháború kirobbanásának évfordulójával van összefüggésben, és elsősorban szíriai létesítményeket érint”. A rendőrség a Twitteren azt is jelezte, hogy a szerdán nyilvánosságra hozott fenyegetettségi szint továbbra is magas, és az elővigyázatosságból bevezetett intézkedések érvényben maradnak. A hatóságok kapcsolatban állnak az érintett létesítmények képviselőivel.

A szerdai hatósági figyelmeztetés ellenére a bécsi templomok és imaházak nyitva maradtak a hívek és a látogatók előtt. Fokozták a járőröző rendőrök számát, megerősítették több épület – köztük templomok – körül a biztonsági jelenlétet, de semmilyen szokatlan incidensről nem érkezett jelentés.

A szíriai háború 2011. március 15-én robbant ki.

MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑