Cadmus fordítás Cadmus

Eltörték az orrát, kiverték a fogát – négy migráns támadt egy magyar kamionosra

A férfit csütörtökön hajnalban támadta meg négy bevándorló egy autópálya-parkolóban. A magyar sofőr Angliába tartott, vélhetően ezért próbáltak meg bemászni hozzá. Megpróbálta megvédeni a szállítmányát, és lezavarni a támadókat a teherautóról, de a migránsok összeverték.

A calais-i migránstábor, vagy ahogyan a helyiek hívják, a dzsungel a Franciaországon át Nagy-Britanniába tartó kamionosok rémálma volt az elmúlt másfél évben. A fuvarozók a biztonságukkal, sőt néha az életükkel játszanak, amikor a brit szigetekre akarnak szállítani a Csatorna-alagúton át.

A bevándorlók ugyanis szinte útonállókként rohamozzák meg a kamionokat, hogy felkapaszkodjanak rájuk. A raktérben próbálnak elrejtőzni, de olyan menekült is volt, aki a tengelyekre vagy az alvázra kapaszkodott, nemegyszer súlyos sérüléseket szenvedve.

A legnagyobb közösségi videomegosztón csaknem 480 ezren látták azt a felvételt, amelyen illegális bevándorlók egy csoportja megtámadott egy magyar kamiont. Feltépték a rakteret, bemásztak, majd egy segítőjük becsukta az ajtót.

Csütörtök hajnalban újabb magyar kamionost támadtak meg migránsok a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában. Úgy megverték, hogy kórházba kellett vinni. Erről a férfi felesége küldött levelet a Híradónak. A nő később telefonon is elmesélte a történteket az M1-nek.

Férje éppen a pihenőidejét töltötte, amikor hajnali négy körül arra ébredt, hogy mozog a kamion. Kiment megnézni, mi történt, mi a helyzet a szállítmánnyal. Észre vette, hogy levágták a plombát a raktérről, de ebben a pillanatban egy ütést kapott a fejére.

Akkor még vissza tudott mászni a fülkébe. Belülről bezárta az ajtót, de két migráns két oldalról beverte az oldalablakokat, bemásztak és újra elkezdték ütni. Betört a feje, az arccsontja, kiverték a fogát és összezúzták az orrát is.

Migránsopk próbálnak feljutni egy kamionra a franciaországi Calais-nál. Fotó: Twitter

Migránsopk próbálnak feljutni egy kamionra a franciaországi Calais-nál. Fotó: Twitter

Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke a Híradónak azt mondta: asajtófőnöke a híradónak azt mondta, a magyar nagykövetség munkatársai folyamatos kapcsolatban vannak a férfival és családjával. Egyelőre a nyelvi nehézségek leküzdése érdekében kértek segítséget, hogy kommunikálni tudjanak a hatóságokkal.

A rendőrség az orvosi ellátás után hallgatja majd ki a kamionsofőrt, addig ujjlenyomatokat gyűjtenek – tette hozzá.

Az M1 tudósítója, Udvarhelyi Tibor a Híradónak elmondta: a férfit először helyben látták el, majd át szállították egy lille-i kórházba, amelyet tegnap késő este már elhagyhatott. A kamiont azóta elszállították és azt is vizsgálják a hatóságok. A támadókat még nem sikerült elfogni.

Orientalista.hu – M1 Hiradó

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑