Cadmus fordítás Cadmus

Élve hoztak ki egy csecsemőt egy négyemeletes ház romjai alól Jordániában

2022. 09. 16.

 Élve hoztak ki egy csecsemőt egy összeomlott négyemeletes ház romjai alól Jordánia fővárosában, Ammánban. A négy hónapos Malakot (az arab név magyarul angyalt jelent) több mint huszonnégy órával a tragédia után találták meg.

A kislányt a mentők szerda este emelték ki a törmelék alól, egy nappal azután, hogy összeomlott egy régi négyszintes ház, legkevesebb tíz ember halálát okozva.

Szerda este egy másik túlélőt is találtak, egy szintén Malak nevű 45 éves férfit. Négy holttestet is találtak a jordániai főváros egyik legrégebbi negyedében lévő ötvenéves ház romjai alatt.

Videófelvételeken látni lehetett, amint a mentők kiemelik a rózsaszínű pizsamát és kék zoknit viselő kislányt, akit mentőautóval a legközelebbi kórházba szállítottak.

A csodával határos módon megmenekült kisbaba csak horzsolásokat szenvedett – mondta anyja, Iszraa Ríd az AFP francia hírügynökségnek. Malak az asszony egyetlen gyereke.

Az anya elmondta, hogy egy barátnőjére bízta a gyermeket, aki az épület alagsorában lévő lakásban lakott. A házomlás után a kislány a falban lévő résnek köszönhette az életét, amelyen át levegőt kapott.

A házomlásban egy másik család három gyerekét, a 17 éves Mohammedet, a 9 éves Malakot és a 12 éves Amirát veszítette el.

Anyjuk, aki mintegy két éve veszítette el a férjét, egyedül hagyta a gyerekeket a lakásban, amikor bevásárolni indult.

A jordániai ügyészség a házomlás miatt három ember, a közös képviselő és a házban folyó felújításon dolgozó két munkás letartóztatását rendelte el – jelentette a Petra hivatalos jordániai hírügynökség.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑