Cadmus fordítás Cadmus

Emelkedett az iraki kórháztűz halálos áldozatainak száma

Emelkedett a hétfő esti iraki kórháztűz halálos áldozatainak száma: hetvenheten vesztették életüket a násziríjai Husszein Imám Kórház Covid-osztályát elemésztő lángokban – tájékoztatott az al-Hadasz tévécsatorna kedden meg nem nevezett iraki forrásokra hivatkozva.

Az INA iraki hírügynökség 64 halálos áldozatról és ötven sérültről írt. A korábbi hírek ötven halálos áldozatról szóltak. A tüzet az al-Arabija tévécsatorna értesülése szerint egy oxigénpalack szabálytalan kezelése miatt keletkezett robbanás okozta.

Az új, hetvenágyas Covid-osztályt három hónapja adták át.

A kormány rendkívüli ülést tartott a tűz miatt, és elrendelte a Násziríját magában foglaló dél-iraki Zí Kár tartomány egészségügyi miniszterének, a kórház igazgatójának, valamint Násziríja polgári védelmi vezetőjének felfüggesztését és őrizetbe vételét. Az ügyben nyomozás indítottak.

Musztafa al-Kádimi miniszterelnök háromnapos nemzeti gyászt rendelt el. Az éjszaka folyamán több százan tüntettek a Husszein Imám Kórház előtt.

Barham Száleh iraki elnök a Twitteren azt írta, hogy a násziríjai és a bagdadi kórháztűz a korrupció és a rossz gazdálkodás következménye, amely kevésre értékeli az iraki életeket, és akadályozza az intézmények megfelelő működését. Az államfő szigorú büntetést helyezett kilátásba a felelősök számára.

Április 24-én egy bagdadi járványkórház gyulladt ki, akkor 82-en haltak meg és legalább 110-en megsérültek.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑