Cadmus fordítás Cadmus

ENyhült a feszültség Athén és Ankara kapcsolatában

2023. 03. 13.

A pusztító erejű törökországi földrengés és a görögországi vasúti katasztrófa után a kölcsönös szolidaritás nyert teret, és enyhült a feszültség Athén és Ankara között – jelentette ki Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő hétfőn.

“A hosszú időn át tartó elfogadhatatlan provokációk, a hosszú ideig tartó agresszív viselkedés után feszültség mérséklődését, valamint pozitívabb hozzáállást és viselkedést tapasztalunk” – mondta Micotákisz.

A földrengés áldozatai iránt Görögországban tapasztalt együttérzés és Törökország reakciója a baleset után azonban megváltoztatta a hangsúlyt a két ország kapcsolatában – fogalmazott a kormányfő.

“A szörnyű földrengés emberi szinten közelebb hozta egymáshoz a két népet” – tudatta Micotákisz miután Athénban tárgyalt Ciprus új elnökével, Nikosz Hrisztodulidisszel.

A Törökország déli részét és Szíria északnyugati térségét sújtó földrengés több mint ötvenezer ember életét oltotta ki február elején. Három héttel később egy görögországi frontális vasúti ütközés következtében 57-en meghaltak.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑