2018. 06. 12.

Erdogan: „Az űreszközeinket már felküldtük”Az elnöki választások közeledtével egyre több furcsa kijelentés, felelőtlen ígéret és megmagyarázhatatlan baki hangzik el Recep Tayyip Erdoğan beszédeiben.

Tegnap este a böjt hónap alkalmából az egyetemisták részére rendezett vacsorán azzal a kijelentéssel lepte meg a megjelent több száz egyetemistát, hogy Törökország rövidesen világszinten is számontartott nagyhatalom lesz.

Egy kérdésre válaszolva szó szerint azt mondta, hogy „Törökország már dolgozik azon, hogy saját asztronautát küldjön az űrbe. Hála Allahnak mi már felküldtük saját űreszközeinket! És az országok csatlakoznak hozzánk. Persze, ha most csatlakoznak az rendkívül kedvező számukra, mert aki előbb csatlakozik, az olcsóbban tud részesülni ezekből a lehetőségékből. Rövid időn belül Törökország nagyon fontos helyet fog elfoglalni ezen a téren.”

Szintén a tegnapi választási nagygyűlési beszédében – az ország egészségügyi helyzetét és a kórházakat elemezve – „vevőknek” nevezte a betegeket és több „vevőt” kívánt a kórházaknak.

A tegnapelőtti nagygyűlésen az oktatási helyzet volt napirendben. Saját gyerekkorával példálózva azt mondta, hogy „Az általános iskolában az én osztályomba 75 diák járt! Azért volt sok diák 1-1 osztályban, mert kevés volt az osztályterem. Akkor nem demokráciában éltünk, hanem a CHP (Köztársasági Néppárt) egypártrendszerében. Bezzeg most…” Ezekkel a mondatokkal csak az a gond, hogy Törökországban 1946-ban felszámolták az egypártrendszert. Az 1954-es születésű Erdoğan pedig 1960-tól kezdve járt iskolába.

Egy olyan ígérete is elhangzott a napokban, mely szerint a választásokat követően minden városban olyan kávézókat hoznak majd létre, ahol idősek és fiatalok ingyen fogyaszthatnak süteményt, kávét és teát.

Türkinfo

, , ,
<


Back to Top ↑