2018. 11. 14.

Erdoğan elnök kifejtette, hogy Trump kiemelt jelentőséget tulajdonít Idlib témájának

Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök hangsúlyozta: az Egyesült Államokban is kommunikációs probléma áll fenn a YPG/PKK terrorszervezet kapcsán.

A francia köztársasági elnök, Emmanuel Macron meghívására az I. Világháborút lezáró tűzszüneti szerződés 100. évfordulójára szervezett rendezvényre Párizsba utazott Erdoğan hazatérőben, a repülőgépen válaszolt az újságírók kérdéseire.

A köztársasági elnök elmondta: Párizsban tartott tárgyalásuk során Donald Trump amerikai elnökkel kitértek a szíriai eseményekre is.

Erdoğan elnök kifejtette, hogy Trump kiemelt jelentőséget tulajdonít Idlib témájának, s dicsérettel fogadta Törökország ottani sikereit.

„Nekem úgy tűnik, hogy az amerikai illetékesek esetében a YPG és egyes más témákban saját maguk között is kommunikációs probléma áll fenn. Azt mondtam Trump elnöknek, hogy ebben a témában rengeteg közös tennivalónk van” – jelentette ki Erdoğan.

Hozzátette: a YPG/PKK Eufrátesz keleti partján való jelenléte kérdésében az amerikai illetékesekkel a külügyminiszterek és védelmi miniszterek szintjén fognak tárgyalni.

Elhangzott az a kérdés is, hogy az Egyesült Államok a PKK terrorszervezet három vezetőjének fejére díjat tűzött ki.

Erdoğan az USA lépését „megkésett lépésnek” nevezte, s hozzátette: talán a YPG legitimálására irányuló játszma, mely által a PKK-t és a YPG-t két egymástól független szervezetnek próbálják feltüntetni.

TRT

, , , , , , ,
Back to Top ↑