Cadmus fordítás Cadmus

Erdogan otthon érezte magát Washingtonban, tüntetőket veretett

2017. 05. 18.

Erdogan-ellenes tüntetők kerültek erőszakos összetűzésbe a török államfő támogatóival Washingtonban kedden este, amikor a török elnök Amerikába látogatott. A felvételeken látszik, hogy öltönyös emberek is ütik és rugdossák a tiltakozókat – az Anadolu török állami hírügynökség elismerte, hogy Erdogan biztonsági személyzete is részt vett a verekedésben.

Tizenegy ember megsérült, köztük egy rendőr. Kilenc embert kórházba kellett vinni – mondta Peter Newsham rendőrfőnök, aki brutális támadásnak nevezte a történteket.

Legelsősorban szeretném leszögezni, hogy ilyesmit nem tűrünk el Washingtonban. Ez egy olyan város, ahol az emberek békében tüntethetnek

– mondta.

Az amerikai nagykövetség előtt kedden este kurdok gyűltek össze, akik Erdogan-ellenes jelmondatokat skandáltak, és táblákat tartottak fel

„Engedjék szabadon Demirtast”–  felirattal.

Selahattin Demirtas a kurdpárti Demokratikus Néppárt bebörtönzött vezetője. Egy másik, török zászlókat lobogtató csoport is megjelent, ők Erdogant éltették. A két csoport között szóváltás, majd fizikai összetűzés alakult ki.

Newsham elmondta: az Erdogant támogató csoport több tagjánál lőfegyver is volt. A rendőrség a nyomozás során együttműködik a külügyminisztériummal és a titkosszolgálattal.

Recep Tayyip Erdogant fehér házi látogatása során Donald Trump amerikai elnök szoros szövetségesként méltatta az iszlám szélsőségesek ellen folytatott harcban, és „elegánsan” figyelmen kívül hagyta a török államfő diktatórikus lépéseit, és a vele szembenállókkal folytatott leszámolását.

24.hu – (The New York Times)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑