2013. április 9-én a Richter-skála szerinti 6,1-es erősségű földrengés volt Irán déli részén Forrás: MTI/EPA/Fars News Agency/Mohammad Fatemi

2018. 08. 26.

Erős földrengés volt Iránban

Hírügynökségi jelentés szerint az ország északnyugati részén bekövetkező 5,9-es erősségű földmozgás Kermánsáh térségében egy életet és 58 sérültet követelt.

A halottat és a sérülteket a Kermánsáhtól északkeletre fekvő Tazehabád városából jelentették. A kezdeti földmozgást két utórengés követte, amelyek egyenként meghaladták a Richter skála szerinti 3-as erősséget.

Mélyen volt az epicentrum: az amerikai földtani intézet (USGS) mérései szerinti 6,1-es erősségű földrengés fészke Kermánsáhtól 88 kilométerre nyugat-északnyugatra volt, 10 kilométeres mélységben.

A földrengést Bagdadban is érezni lehetett az iraki televízió szerint. Az iraki fővárosból nincsenek értesülések sérültekről.

Tavaly novemberben egy 7,3-as erősségű földmozgás az Irakkal szomszédos hegyvidéki Kermánsáh tartományban legkevesebb 530 halálos áldozatot követelt, míg a sérültek száma több ezerre volt tehető. Több mint egy évtizede ez volt Iránban a legpusztítóbb földrengés.

Hirado.hu, MTI

Sharing is caring!

,
Back to Top ↑