2017. 03. 20.

Európa-Afrika migrációs találkozó RómábanKétnapos találkozó kezdődött Rómában, amelyen több európai és észak-afrikai ország vitatja meg a migráció problémáját.

A cél az lenne, hogy elkezdődjön egy folyamatos információcsere az illegális migráció ellenőrzése és megfékezése érdekében. Cserébe az afrikai országok anyagi segítséget várnak.

Elkészült egy szándéknyilatkozat is, az olasz sajtóban megjelent a vázlata, 8 pontból áll – fogalmazott Sárközy Júlia, az M1 tudósítója.

Többek között az szerepel benne, hogy az észak-afrikai államok és az európai partnerek közösen lépnek fel az embercsempészet ellen, az európai államok segítenek az észak-afrikai országoknak abban, hogy déli határaikat megerősítsék, tehát a Közép-Afrikából -Észak-Afrikába tartó illegális migrációs áramlatot feltartóztassák, és információs kampányt is akarnak indítani az afrikai államokban , főleg a fiataloknak szóló tájékoztatási kampányt arról, hogy a kivándorlás mennyire nehéz, és mi várja őket valóban Európában, milyen lehetőségeik vannak – részletezte a megállapodás elemeit.

Orientalista.hu – M1, Hirado.hu

, , ,


Back to Top ↑