Európa kérje számon Izraeltől a nemzetközi törvények betartását

Az európai országokat arra szólította fel a Palesztin Felszabadítási Szervezet vezető testületének tagja, Hanan Ashrawi, hogy kérjék számon Izraelen a nemzetközi törvények betartását és követeljék a törvénytelenségek beszüntetését – ezt adta ki közleményben a palesztin vezetés, miközben Rada Csabával, a magyar külügyminisztérium főosztályvezetőjével folytatott kétoldalú találkozót Ramallahban.

A palesztin politikus Rada Csabával megtárgyalta a Trump elnök által a mintegy hat millió palesztin menekülteknek szánt segély részbeni megvonását, illetve annak következményeit.

Ashrawi szerint új alapokra kell helyezni a magyar-palesztin kapcsolatokat, az esetleges félreértéseket eloszlatni – derült ki a palesztin WAFA írásából.

Mindez annak ismeretében érdekes fejlemény, hogy Magyarország ugyan tartózkodott az ENSZ közgyűlésén a Trump-féle Jeruzsálem izraeli státusza megerősítésének a szavazásán, de a színfalak mögött támogatásáról biztosította erről Amerikát, sőt egyes híradások tudni vélték, hogy hazánk is fontolgatja a követség Jeruzsálembe költöztetését Tel Avivból.

A magyar partnerrel folytatott megbeszélést követő közlemény szerint Magyarország 50 palesztin diáknak nyújt magyar ösztöndíjat.

Orientalista.hu – KlubRádió

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑