Cadmus fordítás Cadmus

Evakuálják a terroristákat Aleppoból

2016. 12. 14.

Néhány óra múlva életbe lép a megállapodás, amelynek értelmében az iszlamisták és hozzátartozói könnyűfegyverzetükkel együtt távozhatnak.

A megállapodás szerint olyan terrorista szervezetek is távozhatnak mint a Harakat Nur Al-Din Al-Zinki   aminek tagjai egy palesztin gyereket fejeztek le, Dzsabhat Al-Shamijah ami a Nuszra Front szövetségese.

A megállapodás Oroszország és Törökország irányításával jött létre.

A tisztségviselő közölte: kedd reggel óta megállapodás van érvényben Oroszországgal a támadások szüneteltetéséről. Kedd estére várhatóan teljes tűzszünet lesz a városban.

A Dzsabhat Al-Shamijah nevű terroristacsoport képviselője úgy nyilatkozott: arra utaló jeleket látnak, hogy a következő órákban áttörés várható.

Colville közölte: az ENSZ-hez eljutott jelentések szerint hétfő estig legalább 82 embert, köztük 11 nőt és 13 gyermeket lőttek agyon a Bashar Al-Assad szíriai elnök kormányához hű erők a iszlamistától visszavett Busztan al-Kaszr, al-Fardúsz, al-Kalaszah és al-Szalihín negyedekben.

Hozzátette: az értesülések szerint a civilek elleni gyilkosságokat a kormányerők oldalán az iraki Harakat al-Nudzsaba fegyveres csoport követi el.

A Szíriai Arab Hadsereg viszont elutasította a vádakat, hogy katonái fogságba ejtett embereket gyilkoltak vagy kínoztak volna meg.

Az orosz katonaság legutóbbi közlése szerint észak-szíriai város 98 százaléka került vissza a kormányerők fennhatósága alá.

Egy szíriai katonai forrás arról számolt be, hogy a hadsereg teljesen ellenőrzése alá vonta azokat a negyedeket, amelyeket a iszlamisták hátrahagytak, miután hétfőn összeomlott a védelmi erejük. Az iszalmisták az észak-szíriai várost átszelő folyó nyugati oldalán lévő néhány negyedben vették fel – vélhetően utolsó – állásaikat.

Orientalista.hu – Zenobia MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑