Cadmus fordítás Cadmus

Fehéroroszország az idén korszerű orosz helikoptereket és harci repülőgépeket szerez be

2023. 02. 05.

Fehéroroszország áprilisig Mi-35M típusú harci helikoptereket kap, illetve még az idén Szu-30SzM típusú harci repülőgépek beszerzését tervezi Oroszországtól – közölte vasárnap Andrej Lukjanovics, a fehérorosz légierő és légvédelem decemberben kinevezett parancsnoka az SzTV állami televízió műsorában.

“Szó szerint néhány hete kaptunk egy új Tor-M2-es (légvédelmi rakéta) üteget, a közeljövőben pedig a légierőnk kap Mi-35M helikoptereket. Igen, ez egy teljes század lesz, kezdetben négy gépet, vagyis egy osztagot kapunk, áprilisra már repülőtereinken lesznek” – mondta Lukjanovics.

A fehérorosz parancsnok szerint a pilótákat már átképezték az új haditechnikára, és már az új személyzettel fogják a helikoptereket áthozni. “Ebben az évben tervezzük Szu-30SzM repülőgépek vásárlását és átvételét is” – tette hozzá.

Mint mondta a fehérorosz rádiótechnikai alakulatok eszköztára fehérorosz gyártmányú, Rosza típusú alacsony frekvenciájú rádiólokációs berendezésekkel és Vosztok típusú rádiólokátorokkal bővül. Hozzátette, hogy mindemellett jelentős mennyiségben terveznek beszerezni levegőből indítható fegyverzetet.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑