Cadmus fordítás Cadmus

Felavatták a jövő kerékpáros stadionját Asgabatban

2017. 09. 23.

Az ötödik Ázsiai Fedettpályás és Harcművészeti Játékokon a versenyek között nyilvános edzéseket tartanak, a szurkolók bejöhetnek és már a verseny kezdete előtt megéljenezhetik a kedvencüket.

A hongkongi női csapat tagjai a pályakerékpározás sztárjai, csapatban ők nyerték a sprintszám aranyérmét. A Sarah Lee-ként is ismert Li Wai Sze ezzel már a második aranyérmét szerezte meg Asgabatban, ő az egyik legsikeresebb hongkongi atléta. A londoni olimpia bronzérmese 2010-ben rekordot döntött az ázsiai játékokon.

– Szerintem nagyon fontos a csapatunknak, amely szinte kizárólag fiatalokból áll. Érmeket kell szerezniük, tapasztalatot gyűjteni – mondta a bajnok. – Szerintem a legjobbat hozták ki magukból, ezt is akartam látni.

A hatezer néző befogadására alkalmas Velodróm az asgabati új olimpiai komplexum egyik gyöngyszeme. A türkmének abban a reményben szerelték fel a legmodernebb technikával, hogy a pályakerékpározás világeseményeit rendezhetik meg a jövőben.

– Ez egy nagyon egyszerű, de pontos rücskös készülék, amit a pálya felületén terítünk le, az egész egyetlen, lapos kapcsoló – magyarázta a rendszer szakértője, Frederic Key Patton. – Mindegy, hogy a kerék hol éri a pályát, a rendszer érzékeli az impulzust, és a másodperc tízezred része alatt eljuttatja az időmérő szerkezethez, az eredményt pedig továbítja az értékelő rendszerbe.

A rendezvényen hamarosan a látványsportok következnek, különös tekintettel a versenytáncra. A versenyprogramban szerepel tangó, salsa és foxtrott is.

Orientalista.hu – Euronews

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑