Filmvetítés és előadás: Édes otthon

Vetítéssorozat a Párbeszéd Háza és a Jezsuita Menekültszolgálat közös szervezésében.

4 alkalommal 4 olyan rövidfilm kerül bemutatásra, amelyek a 2017-es A Másik témával meghirdetett Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemlére érkeztek. 4 történet, amelyben megismerkedhetünk egy elzárt európai gondolkodásmóddal, egy tranzit-helyzettel, egy menekülttel, aki halott társait keresi, illetve 4 fiatallal, akik bár a világ különböző pontjain élnek, ugyanazzal küzdenek. A sorozattal szeretnénk érzékenyíteni a nézők látását, hallását, illetve elősegíteni a megértését a ma legnagyobb vitákat gerjesztő témáknak. A filmek után vendégeink többek között a szociálpszichológia, újságírás, önkéntesség, pedagógia területéről érkeznek majd.

Március 13-i alkalmunkon egy 14 perces belga filmet vetítünk (14 perc):
Homeland / Édes otthon (rendező: Sam Peeters)

A jobboldali populizmus tűzvészként terjed Nyugat-Európában. A csendes, fehér környékeken a legnépszerűbb, ahol az emberek különböző kultúráktól és életmódoktól elzártan élnek. Sam Peeters ebben az előre meg nem írt dokumentumfilmben flamand külvárosok életét ironikus karikatúraként ábrázolja, mely híven tükrözi a jelenlegi európai korszellemet. A film a januári Budapest International Documentary Festival programjában is szerepelt. (http://bidf.hu/hu/nyitolap/)

A vetítés utáni beszélgetés vendégei:
– Messing Vera szociológus, az MTA tudományos főmunkatársa. Kutatási területei: társadalmi egyenlőtlenségek, kirekesztés és befogadás, média által gerjesztett félelmek.

– Kassab Adonis újságíró, az Orientalista.hu főszerkesztője
– Moderátor: Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes

A program ingyenes, de adományt örömmel fogadunk!

Az eseményre ITT lehet csatlakozni.

Időpont: 2018.03.13. kedd, 17:30–19:30
Helyszín: Párbeszéd Háza Horánszky u. 20., Budapest, 1085

Parbeszedhaza.hu

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑