Fogamzásgátlóval oltják be a menekült lányokat Afrikában

A progeszteron nevű hormon nagyobb dózisban, illetve túl fiatal korban alkalmazva előrehozhatja a menopauzát, az embercsempészek már tizenhárom éves lányokat is kezeltek a szerrel. A háború sújtotta vidékekről menekülő lányok Etiópiában vagy Szudánban adatják be maguknak a szert, egy menekülttábor orvosa szerint az eritreai menekültek ötöde részesült ehhez hasonló kezelésben.

A lányok gyakran egyedül, kísérő nélkül vágnak neki az Európába vezető útnak, amelynek során az embercsempészek mellett számos egyéb veszély leselkedik rájuk – az Independent beszámolója szerint a legtöbben tudják is, hogy nagy valószínűséggel meg fogják őket erőszakolni, mire Európába jutnak, így önként fordulnak az embercsempészekhez a veszélyes kezelésekért.

A veszélyes gyógyszert azért alkalmazzák, mert csaknem minden úton lévő lányt megerőszakolnak

Dr. Helen Rodriguez, a lampedusai menekülttáborban dolgozó nőgyógyász szerint a lányok nem tudják, hogy hosszú távon milyen mellékhatásai lehetnek a kezelésnek. Elmondta, hogy az eritreából érkezett lányok egyötöde nem menstruál a beavatkozás következtében.

A menekülteknek át kell vágniuk a sivatagon. Az afrikai térségben sok a bandita, sok helyütt törzsi és vallási ellentétek miatt háború dúl, a tengeren való átkelés a túlzsúfolt lélekvesztőkön pedig igencsak veszélyes – csak az elmúlt évben ötezer menekült fulladt tengerbe átkelés közben. Rodriguez szerint a nemi erőszaktól való félelemtől Európába érkeztükben sem szabadulhatnak meg az afrikai lányok: a Dunkirk menekülttáborban egy önkéntes beszámolója szerint hétköznapinak számít a szexuális zaklatás és erőszak.

Orientalista.hu – (Magyar Hírlap, Independent)

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑