Cadmus fordítás Cadmus

Foglyokat cserélt Oroszország és Ukrajna (videó)

2024. 02. 10.

Február 8-án Oroszország és Ukrajna megkezdte a második fogolycserét, miután az ukrán hadsereg lelőtte az orosz IL-76-ost, több tucat ukrán hadifoglyal a LINK fedélzetén .

Az Egyesült Arab Emirátusok által közvetített tárgyalások eredményeként a harcoló felek mindegyike 100 katonát vitt el az ellenség fogságából.

Száz orosz katona tért vissza ukrán hadifogságból, és ugyanennyi ukrán katonát adtak át az ukrán félnek.

Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint a kicserélt orosz foglyok valamilyen „ésszerű kategóriába” tartoztak. Az illetékesek más részletet nem tisztáztak. Az összes orosz katonát orvosok megvizsgálták, és megkapták a szükséges segítséget. Repülőgépekkel Moszkvába küldik őket, ahol kezelésen és rehabilitáción vesznek részt a Honvédelmi Minisztérium egészségügyi intézményeiben.

Budanov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának vezetője elmondta, hogy a cserék során összesen 3185 ukrán katona került vissza orosz hadifogságból.

Az orosz elnök korábban azt mondta, hogy Oroszország „nem fogja elhagyni a fiainkat”. Elmondása szerint Oroszország bármilyen módon, így más országok közvetítésével is visszaadja az elfogott orosz hadsereget. Nem ez az első alkalom, hogy az Egyesült Arab Emírségek közvetítő szerepet töltenek be a cserében.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑