Cadmus fordítás Cadmus

Fokozták az orosz-szír légicsapásokat a török határ közelében

2016. 04. 24.

A Szíriai Légierő és az Orosz Légierő légi támadások sorozatába kezdtek Lattakia tartomány északi része felett ma reggel, a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és a Dzsaish Al-Turkmen terrorista szervezetek fegyveresei ellen a törökországi Hatay tartományba vezető határátkelő közelében.

Egy lattakiai katonai forrás szerint a Szíriai Légierő és az Orosz Légierő már több mint 40 légi csapást hajtottak végre Dzsabal Al-Turkman és Dzsabal Al-Akrad felett, végezve a Dzsabhat Al-Nuszra és a Dzsaish Al-Turkmen terrorszervezet számos fegyveresével, egy időben a Szíriai Arab Hadsereg szárazföldi műveleteivel.

A Szíriai Légierő és az Orosz Légierő elsődleges célpontja egy területsáv volt Dzsabal Al-Turkmanban, amely Törökországgal délről határos.

Ezt a földsávot “dzsihádista” (értsd: vahhabita terrorista) fegyveresek használták számos katonai létesítmény építésére, amelyeket “menekülttáboroknak” csúfolnak; ezek a helyszínek a megszálló “ellenzékiek” katonai táborainak bizonyultak, ahol a harcosaikat kiképzik és elhelyezik.

Dzsabal Al-Turkman felett végrehajtott légi csapásokon kívül a Szíriai és az Orosz Légierő szintén többször bombázták a megszállt Kabani települést annak érdekében, hogy ezzel segítsék a térséget elfoglalni akaró Szíriai Arab Hadsereg lövész alegységeit.

Orientalista.hu- Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑