Cadmus fordítás Cadmus

Folyosón utaztak az utasok egy pakisztáni repülőn

Az állami légitársaság Karacsiból Medinába tartó járatán úgy vettek fel utasokat a gépre, hogy nem volt már szabad hely, így őket a folyosón helyezték el.

Január huszadikán a pakisztáni légitársaság Karacsiból Medinába tartó járatán az összes szék foglalt volt, azonban plusz hét személynek érvényes jegye volt a járatra. A légitársaság nem sokat teketóriázott, így mindnyájukat felvették a gépre és a folyosón helyezték el őket a három és fél órás úton.

A Hindustan Times szerint több szakértő is azon a véleményen van, hogy az utasok ilyesfajta szállítása nagyon veszélyes, mivel egy esetleges vészhelyzet esetén a folyosón álló utasok nem férhetnek hozzá az oxigénmaszkokhoz, valamint a kiürítés során is gondokat okozhatnak. A lap szerint a Boeing 777-esen 409 hely van, ennek ellenére a fedélzeten 416 utas volt.

Többen a Pakisztáni Légiközlekedési Hatóságot hibáztatják, mivel nem büntették meg a légitársaságot, sem pedig a személyzetet, akik veszélynek tették ki a többi, székben ülő utast. A légitársaság több dolgozója azonban a földi kiszolgálást hibáztatja, mivel ők kézzel írt beszállókártyákat osztottak a plusz utasoknak, ami egyértelműen szabálytalan.

Anwer Adil, a gép kapitánya később elmondta, hogy a felszállás előtt a vezető légiutas-kísérő nem mondta el, hogy hét emberrel több van fedélzetén annál, mint ahány szék van. Elmondása szerint ezt csak később, menet közben tudta meg. A gép végül biztonságosan eljutott Szaúd-Arábiába.

Orientalista.hu – (888.hu, Hindustan Times)

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑