Folytatódik a rakkai offenzíva

A Szíriai Fegyveres Erők jelentések szerint vasárnap éjjel egy újabb pontot szabadítottak fel a Szalamijah-Rakka országút mentén, miután aznap elfoglalták Abu Alladzs falut.

Irány Rakka: 

.

A Sivatagi Sólymokkal és a 4. Gépesített Hadosztály 555. Ezredével az élen a Szíriai Fegyveres Erők felszabadították Bur Ambadzsot az ISIS terroristák uralma alól vasárnap éjjel, Rakka tartomány nyugati részén.

A Sivatagi Sólymok médiaszolgálata szerint Bur Ambadzs közvetlenül nyugatra van Abu Alladzs falutól. A legutóbbi szerzeményeik eredményeként a Szíriai Fegyveres Erők több mint 40 kilométert haladtak előre a Szalamijah-Rakka országút mentén, elérve ezzel a legnagyobb területi nyereségüket Nyugat-Rakkában a szíriai háború kirobbanása óta.

Bevetésben a Sivatagi sólymok: 

A Sivatagi Sólymok és az 555. Ezred nem magukban cselekedtek vasárnap folyamán, a Nemzetvédelmi Erők (NDF), a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya, szíriai tengerészgyalogosok, a Galileai Alakulatok (vahhabita ellenes palesztin paramilitáris egység) és az Arab Nemzeti Gárda támogatták műveleteiket.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑