Cadmus fordítás Cadmus

Fontos területeken szabadítottak fel Dél-Szíriában

2017. 05. 22.

Amerikai támogatású vahhabita fegyveresek nagy kiterjedésű területet engedtek át a Szíriai Arab Hadseregnek Kelet-Szuwejdában.

A Szíriai Arab Hadsereg, számos paramilitáris egység támogatásával, nagy kiterjedésű területet foglalt el vahhabita fegyveresektől Al-Szuwejda tartomány keleti részén, közölte múlt éjjel egy katonai forrás az Al-Masdar hírújsággal.

A katonai forrás szerint, a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei több mint 60 négyzetkilométernyi szíriai földet foglaltak vissza Al-Zalfa térségében Szuwejda tartományban, ez volt a kormányerők második nagyobb előrenyomulása az elmúlt 72 órában.

Szíriai katonák visszafoglalták a Zalafi gát tavát ami közel fekszik a jordán határhoz.

A Jordán határig tolták előre állásaikat a Szíriai Arab Hadsereg katonái

Al-Zalfa térségének elfoglalásával a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei tovább fognak nyomulni kelet felé annak érdekében, hogy biztosítsák a tartományt és körbezárják az amerikaiak által támogatott “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) vahhabita csoportjait a szíriai iraki határon lévő Al-Tanf határátkelőhely közelében.

A péntek éjszakai előrenyomulást megelőzően a Szíriai Arab Hadsereget és szövetségeseit Délkelet-Homszban megtámadták az amerikai vezetésű koalíció repülőgépei; az agresszió során hat szíriai katona és szövetséges harcos halt hősi halált.

Miközben a hadműveletet a Szíriai Arab Hadsereg vezeti, számos kormányhű paramilitáris egység szintén részt vesz az offenzívában, közöttük a Szíriai Nemzetvédelmi Erők, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya, a Saraja Al-Arin, a libanoni Hezbollah és az iraki Kataib Imam Al-Ali (amely az iraki Mozgósított Népi Egységek – a Hashd Al-Shaabi zászlóalja).

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑