Cadmus fordítás Cadmus

Fordulat Szíriában: A szír katonák bevették egész Kelet-Ghoutát

2018. 04. 16.

 

A szíriai kormányhadsereg szombat este közölte, hogy teljesen felszabadította a fővárostól keletre lévő Kelet-Ghouta térséget az iszlamisták uralma alól, és hogy a terroristák utolsó csoportja is elhagyta annak legnagyobb városát, Dumát.

A szír hadsereg különleges egységei már Duma utcáit tisztítják meg az aknáktól és más robbanóeszközöktől, amelyeket a terroristák oda telepítettek – tette hozzá Ali Majhúb dandártábornok katonai szóvivő.

A térség teljes bevétele a szíriai hadsereg  legnagyobb győzelmének számít az egész szíriai konfliktus hét évvel ezelőtti kezdete óta – állapította meg az AP amerikai hírügynökség.

A hadsereg katonái máris több fegyvergyártó üzemet és fegyverraktárt, alagutakat és élelmiszerraktárakat találtak a városban.

Előkészítik Kelet-Ghoutát arra, hogy visszatérhessen oda az a több tízezer lakos, aki az utóbbi két hónapban elmenekült onnan a kormányerők ostroma elől – közölték.

A szíriai hadsereg és szövetségesei február 18-án indítottak átfogó offenzívát Kelet-Ghouta felszabadítására. A nyugat által támogatott iszlamista csoportok védelmi vonalai kártyavárnként omlott össze. Mindösszes másfél hónap alatt sikerült felszámolni az iszlamisták egyik legnagyobb erősségét Szíriában.

Orientalista.hu – Zenobia MTI nyomán

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑