2020. 01. 25.

Francia demokrácia: Macron rendőrei brutálisan bántalmazzák a tüntetőket Párizsban (videó)

Az utóbbi napokban több videó is megjelent arról, hogy a ,,demokratikus,, Franciaországban a rendőrök brutálisan bántalmazzák az új nyugdíj törvény miatt tiltakozó francia polgárokat.

A ,,sárga mellényes,, mozgalomnak elkeresztelt tiltakozó csoport tagjai hónapok óta minden hétvégén tüntetnek a francia kormány megszorító intézkedései és a nyugdíjazással kapcsolatos új szabályok ellen. A tüntetések kezdete óta azonban a francia hatóságok brutálisan és erőszakosan lépnek fel a tiltakozókkal szemben akik közül többen súlyos sérüléseket szenvedtek, ugyanis a francia rendőrök kilőtték több ember szemét is.

Ezzel kapcsolatosan azonban képmutatásnak tűnik Macron elnök minden szava, melyet a ,,demokráciáról és a demokratikus értékek védelméről,, mond. Egy, a saját népét karhatalommal szétverő nyugati politikus akkor hogyan bírálhat más államokat a demokrácia hiánya miatt. Hogyan bírálhatja például Iránt, Szíriát vagy egyes közel-keleti országokat, ha ő is egy olyan rendszert képvisel, mely nem tűri a szabad vélemény nyilvánítást.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Redfish)

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑