Cadmus fordítás Cadmus

Gabonával megrakott orosz hajót láttak Szíriában

2022. 05. 31.

Új műholdfelvételek kerültek elő, amelyek azt mutatják, hogy egy gabonával megrakott orosz teherszállító hajó érkezett a szíriai Latakia kikötőbe. Négy héten belül ez már a második ilyen út – írta a CNN-re hivatkozva a 24.hu.

Ez egyike annak a három hajónak, amelyekre az ukrajnai orosz invázió ideje alatt gabonát rakodtak a Krím-félszigeten található szevasztopoli kikötőben.

A hajót legutóbb május 19-én Szevasztopolban látták, majd a Boszporusz-szoroson és a török ​​partok mentén délre haladva követték nyomon. A szállítójármű becslések szerint körülbelül 30 ezer tonna gabonát tud szállítani.

Korábban állítólag teherautó-konvojokat láttak, amelyek gabonát szállítottak a dél-ukrajnai farmokról és silókból a Krím-félsziget felé.

Az ukrán hatóságok a hónap elején úgy becsülték, hogy az orosz csapatok a megszállt területekről több mint 400 ezer tonna gabonát zsákmányoltak.  Ukrajna  a világ egyik legfontosabb gabonatermelő országa. A búza ára az idén meredeken emelkedett, tonnánként jelenleg körülbelül 400 dollár a világpiacon.

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑