Hadi helyzet Homsz tartomány keleti területén

Folytatódik az “iszlám államnak” nevezett terroristaszervezet elleni harc a kelet-szíriai sivatagban. Szíria honvédő háborúja ugyanakkor egyszerre zajlik az Al-Kaida égisze alatt működő megszálló terrorszervezetek ellen is Északnyugat-Szíriában.

A Szíriai Arab Hadsereg elit egysége, a Tigris Alakulatok a mai napon felújították hadműveleteiket Palmyra (Tadmur) történelmi városától keletre és északkeletre, összecsapva az ISIS külföldi terroristáival az Arak-gázmezőn és a T3 szivattyúállomás, valamint a helyi tábori reptér körzetében (nem messze Bajt Al-Dzsuhajszhaltól).

A két helyszín hadászati jelentőséggel bír, mert onnan közvetlen út vezet Al-Szukhana városába, amely az ISIS terroristák uralma alatt áll, majdnem 65 kilométer távolságra, északkeletre Palmyrától (Tadmurtól).

Szuhail Al-Hasszan vezérőrnagy urat, a Tigris Alakulatok parancsnokát átvezényelték a palmyrai (tadmuri) frontvonalra, egyes jelentések szerint, amelyek egy új nagyméretű ISIS terroristák elleni offenzíváról szóltak azért, hogy felmentsék Deir Ezzor városát az egy éve tartó ellenséges ostrom alól.

Korábban a hadsereg visszafoglalta a stratégiai Al-Mazar-hegyet és a Liwa#550 bázist északra Palmyrától.

Palmyra (Tadmur) és Kariatain (Qaryatayn) városok legutóbbi elvesztését követően az ISIS terroristák drámaian fokozták támadásaikat a kormányerők ellenőrzése alatt álló kerületek ellen Deir Ezzor városában.

Március végén az ISIS hordákat teljesen sikerült kiűzni Palmyrából (Tadmurból) egy két hétig tartó véres csatában, amiben az Orosz Légierő támogatása létfontosságú volt a jelentős szíriai győzelemben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑