Cadmus fordítás Cadmus

Hadi helyzet Szíriában – Bevetésen a Tigris Alakulatok

2018. 02. 15.

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatainak alegységei a jelentések szerint az ISIS terrorszervezet elleni hadműveletek folytatása miatt a kelet-homszi sivatagba települnek, valamint a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezet elleni harcokba is be fognak kapcsolódni a Damaszkusz tartományi Kelet-Goutha régióban.

Meg nem erősített beszámolók alapján, elszórt összecsapások törtek ki a Szíriai Arab Hadsereg és a “Szíriai Demokratikus Erőknek” (SDF) nevezett kurd vezetésű milíciák között az Eufrátesz-folyó völgyében

Az Al-Kaida vezetésű Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció hat falut foglalt el az ISIS terrorszervezethez átállt fegyveresektől, akik végül megadták magukat.

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció és a “Fehér Sisakosok” nevű álcivil “mentők”, színlelt vegyi támadással provokációt készítenek elő a szíriai kormány ellen.

A megszálló Török Fegyveres Erők és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevet viselő dzsihádista csoportok tovább harcolnak a Kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) milíciái ellen Afrin térségében. A török megszálló csapatok és porxy zsoldosaik mostanáig elfoglalták Arszhali és Umar Szimu falvakat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑