Haditudósítás Szíriából

A Szíriai Arab Fegyveres Erők egységei biztosították az Észak-Hamaban lévő városokat és falvakat, felszabadították Hama tartomány egész északi területét, amelyről az ellenség évek óta támadta a Szíriai Arab Hadsereget és a szíriai ellenőrzés alatt álló településeket.

Az évek során, amikor a vahhabita terroristák megszállva tartották ezeket a szíriai földeket, innen indítottak támadásokat a Szíriai Arab Hadsereg ellen, hogy meggátolják a hadsereg más frontvonalakon történő eredményes fellépését és elvonják a figyelmét és túlterheljék a szíriai kormányerőket. Sok alkalommal vallottak kudarcot a megszállók, azonban a próbálkozásaik visszaverése nem volt ingyen, nagyon sok szíriai katona, nemzetvédelmis és polgári személy életébe került.

Mostanáig a Szíriai Arab Hadsereg szárazföldi egységei bekerítették a Morek városnál lévő török, úgynevezett „9. számú Megfigyelő Pontot”. A török jelenléttel kapcsolatos helyzetet meg fogjuk oldani úgy, ahogy a Szíriai Parancsnokság szükségesnek tartja. A Szíriai Arab Hadseregnek kiadott parancsokról csak annyit, hogy az angol nyelvű megosztás közzétételekor meglévő állapot szerint bármilyen török beavatkozás és/vagy a terroristáknak nyújtott közvetlen támogatás esetén a hadsereg felhatalmazást kapott, hogy erővel válaszoljon akár a török megfigyelő pontról érkezik a támadás, akár máshonnan.

Ezzel azt akarjuk mondani, hogy ez a „megfigyelő pontnak” nevezett idegen katonai létesítmény teljesen haszontalan, a létrehozása legális alapja ellenére is, amelyről Asztanában született megállapodás, amely szerint a rendeltetése nagyon korlátozott. Habár a megalomániás, neooszmán Recep Tajjip Erdogan úgy hiszi, azzal győzelmet arathat, ha 40 fő szerencsétlen török sorkatonát a Szíriai Arab Hadsereg által ellenőrzött SZÍRIAI FÖLDÖN hagy. És ahogy elmondtuk, úgy alakul a sorosuk, ahogy a Szíriai Parancsnokság szükségesnek látja.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑