Cadmus fordítás Cadmus

Halálra ítéltek Jordániában egy fiatal férfit, aki késsel megsebesített több külföldi turistát

Kötél általi halálra ítéltek kedden Jordániában egy 24 éves palesztin menekült férfit, aki több mint egy évvel ezelőtt késsel megtámadott és megsebesített nyolc embert, köztük több külföldi turistát – jelentették hírügynökségek az ítélkező bíróság közlése alapján.

Az eset 2019 novemberében Dzserasban, a római kori romváros közelében történt. A megsebesítettek között három mexikói és egy svájci állampolgár volt, illetve egy jordániai idegenvezető, két biztonsági őr és egy autóbusz-vezető. A tettes egy húszezer palesztinnak otthont adó menekülttábor lakója volt.

A súlyos ügyekkel foglalkozó bíróság terrorista cselekedetnek minősítette a támadást, de az nem hangzott el, hogy az elítélt valamely terrorszervezethez tartozott volna.

Az ügyben egy másik férfit életfogytig tartó, egy harmadikat pedig hét évi börtönbüntetésre ítéltek, mert segítették a támadót tette elkövetésében.

Jordániában ritkán fordulnak elő támadások külföldi turisták ellen, az utazási irodák idegenforgalmi szempontból az egyik legbiztonságosabb közel-keleti országnak tartják.

Az Ammántól 60 kilométerre lévő Dzseras az ókori Gerasza városra épült, amely a római korban fontos kereskedelmi központ volt, és a Dekapolisz városszövetséghez tartozott.

Az antik város súlyos károkat szenvedett a 749-es földrengésben, ennek ellenére római és bizánci korból való, viszonylagos épségben maradt épületek sokasága található ott. Ez Jordánia második leglátogatottabb romvárosa Petra után.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑