Cadmus fordítás Cadmus

Halálra ítéltek két embert Pakisztánban tömeges tragédiát okozó gyújtogatásért

2020. 09. 23.

Halálra ítéltek Pakisztánban kedden két embert, akik a vád szerint 2012-ben felgyújtottak egy gyárkomplexumot a déli Karacsi városában, megölve körülbelül 260 munkást.

A bíróság megállapította, hogy a tüzet szándékos gyújtogatás okozta. A két elkövető amiatt gyújtotta fel a gyárat, hogy a tulajdonosok nem voltak hajlandóak védelmi pénzt fizetni.

A 2012. szeptember 11-i szerencsétlenségben porig égett a többszintes épület. Ez volt a legsúlyosabb üzemi tragédia Pakisztán történetében.

A karacsi terrorellenes bíróság börtönbüntetésre ítélt további négy embert, mert segédkeztek az elkövetőknek – közölte Ábid Zamán ügyész.

A bíróságoknak nyolc évükbe telt lefolytatni az ország egyik legnagyobb horderejű bűnperét, amelyben mintegy 400 ember tett tanúvallomást.

A pakisztáni ügynökségeknek 2016-ban, az Interpol segítségével sikerült letartóztatniuk a fő gyanúsítottakat, akik Szaúd-Arábiából és Thaiföldről származnak.

Az ügynökségek közölték a nyomozókkal, hogy a gyárat azután gyújtották fel, hogy annak tulajdonosa nem volt hajlandó védelmi pénzt fizetni egy olyan bűnözői csoportnak, amelyet feltehetően egy akkor Karacsit uraló politikai párt is támogatott.

MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑