Cadmus fordítás Cadmus

Három terroristagyabús férfit fogtak el a német hatóságok

2018. 04. 13.

Elfogtak három terroristagyanús férfit a németországi Saar-vidék tartományban – közölték pénteken az ügyben eljáró hatóságok.

A koblenzi főügyészség és a Saar-vidék tartományi rendőr-főkapitányság közös közleménye szerint a 19, a 21 és a 26 éves szíriai származású férfit külföldi terrorista szervezetben viselt tagsággal gyanúsítják.

A hatóságoknak jelenleg nincsenek arra utaló adataik, hogy támadást terveztek volna Németországban vagy máshol Európában – áll a közleményben.

A három férfi szíriai háborús menekültként érkezett az országba 2015-ben. Különleges rendőri egységek fogták el őket Saarbrückenben, illetve Saarlouis-ban, letartóztatási parancs alapján. Ügyükben tavaly októberben külön nyomozócsoportot alakítottak a saar-vidéki rendőrség államvédelmi osztályán, mert egy menedékkérőket befogadó állomás egyik munkatársa közölte a biztonsági szervekkel, hogy látott egy videót, amelyen a három férfi harci öltözékben, fegyverekkel, kézigránátokkal szerepelt.

A hat hónapon keresztül folytatott nyomozásban a többi között megállapították, hogy egyikük az al-Kaida nemzetközi dzsihadista hálózathoz tartozó Dzsabhat Fatah Al-Sham, korábbi nevén Nuszra Front egyik szövetségese, az Ahrar Al-Sham nevű terrorszervezet tagjaként megpróbált az interneten németországi iszlamistákat toborozni, hogy Szíriába menjenek és dzsihadista szerveztek soraiba harcoljanak, a másik két gyanúsított pedig az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagja volt – áll a közleményben.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑