2019. 01. 05.

Határrendőrökre csaptak le a tálib terroristák

Legkevesebb hét határrendőr életét veszítette tálib felkelők rajtaütésében a dél-afganisztáni Kandahár tartományban egy ellenőrző pontnál – közölte szombaton a tartományi kormányzó szóvivője.

Aziz Ahmad Azizi szerint négy további határrendőr megsebesült a Szpin-Baldak körzetben, helyi idő szerint pénteken késő délután történt támadásban. A tálibok egyelőre nem nyilatkoztak az akcióról.

A szóvivő elmondta, hogy a támadás után kibontakozott összecsapásban 16 felkelő életét vesztette, és 11 másik megsebesült.

Tálib lázadók a nyugat-afganisztáni Faráh tartományban, egy másik akcióban 15 kormányzati tisztségviselőt ejtettek túszul – közölték a tartományi tanács illetékesei szombaton. A tisztségviselők a tartományi székváros, Faráh külvárosából úton voltak munkahelyük felé, amikor a tálibok lecsaptak rájuk, majd feltehetően a nagyrészt általuk ellenőrzött Pusti-Rúd körzetbe hurcolták őket.

Eközben a dél-afganisztáni Hilmend tartományban az afgán biztonsági erőknek egy kommandós akcióval sikerült kiszabadítaniuk egy tálib börtönből 12 civilt, akit a lázadók különböző okokból, egyebek között a kormánnyal folytatott együttműködés miatt tartottak fogva – közölte egy tartományi szóvivő.

Magyar Idők, MTI

, , ,
Back to Top ↑