Cadmus fordítás Cadmus

Hatástalanította az izraeli légicsapást Szíria

2018. 07. 12.

Izraeli harci repülőgépek több rakétát is kilőttek a szíriai hadsereg állásaira a délnyugati el-Kuneitra tartományban – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva csütörtökre virradóra.

A SANA úgy tudja, az Izrael által megszállt Golán-fennsík határán túl lévő Hader, Dzsabha és Tel Kurum településeknél végrehajtott támadásokat a szíriai légvédelem elhárította, a kilőtt rakéták egy részét sikerült megsemmisíteni, és csak anyagi kár keletkezett.

Az izraeli hadsereg elutasította, hogy reagáljon a történtekre.

„Nem kommentálunk külföldi sajtójelentéseket”

– hangzott el a cionista állam fegyveres erőinek szűkszavú közlése.

Az izraeli hadsereg szerdai közleményében tudatta, hogy egy szíriai drón belépett a Golán-fennsík területére. Az izraeli fegyveres erők tájékoztatása szerint a pilóta nélküli robotrepülőgépet lelőtték.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő ezzel összefüggésben megjegyezte: „Szeretném hangsúlyozni, hogy légterünk és szárazföldi határunk megsértésére irányuló mindennemű kísérletet el fogunk fojtani”.

Netanjahu szerdán Moszkvában tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akit izraeli források szerint arról biztosított, hogy Szíriával szemben nem kíván fenyegetőleg fellépni.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑