Cadmus fordítás Cadmus

Hazánkba érkezett Youssef Absi pátriárka

2019. 02. 26.

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására hazánkba érkezett a szíriai melkita pátriárka, Youssef Absi atya. A szír egyházfővel a magyar hívők is találkozhatnak, miután eleget tett Kocsis Fülöp érsek – metropolita atya meghívásának.

Youssef Absi atyát 2017. június 18-án választották meg pátriárkának, előtte néhány nappal találkozott Fülöp atyával Damaszkuszban. Egy évvel később szintén vendégül láthatta a magyar egyházfőt, aki akkor is pénzadományt vitt a szír üldözött keresztények megsegítésére.

A melkita pátriárka most Orbán Viktor miniszterelnök meghívására érkezik Magyarországra, és ebből az alkalomból Fülöp atya is meginvitálta, hogy találkozzon a hazai görögkatolikusokkal.

Február 26.-án 17:30-kor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Dísztermében tart előadást a melkita pátriárka.

Február 27-én, szerdán 15:00-tól Gödöllőn vecsernyén vesz majd részt Youssef Absi atya. Ezt követően a kedves testvérek kicsit közelebbről is megismerhetik a pátriárkát, aki egy kötetlen beszélgetésen is marad a templomban, ami egyébként egy átfogó felújításnak köszönhetően félig már megszépült.

Február 28-án 14:00 órától Keresztes Szilárd nyugalmazott püspök atya fogadja egy rövid megbeszélés erejéig a pátriárkát, aki 15:00-tól a Rózsák terei templomban végez arab nyelvű Szent Liturgiát. Erre más országokból is jönni fognak arab nyelvű keresztények.

Hajdúdorogi Főegyházmegye

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑