Hazatérne Dzsihád Jack mert hiányzik neki az anyja

Elképesztő indokkal térne haza az a brit-kanadai kettős állampolgár, akit jelenleg egy észak-szíriai börtönben tartanak fogva terrorizmus vádjával.

A Ripost beszámolója szerint Dzsihád Jack, eredeti nevén Jack Letts, kanadai apától és brit anyától származó kettős állampolgár. A szülei azt állítják, hogy csak a migránsoknak szeretett volna segíteni, azért utazott el Szíriába.

Ezt azonban a brit hatóságok nem hiszik el nekik, sőt vádat emeltek ellenük, mert pénzt küldtek a fiuknak, és ezzel a terrorizmust támogatták. Lettsről annyit lehet tudni, hogy előbb Jordániában arabul tanult, majd Kuvaiton keresztül Irakba, majd Szíriába utazott, az Iszlám Állam egykori “fővárosába”, Rakkába.

Ott elvett egy iszlámhívő nőt, akitől fia is született. A harci cselekményeivel nem büszkélkedik, de a kurdok letartóztatták, és azzal vádolják, hogy a ISIS-hez csatlakozott. Ezért most az észak-szíriai Kamisli börtönében tartják fogva.

Dzsihád Jack viszont már haza szeretne jönni, mert az ITV News szerint hiányzik az anyukája, a hazai sütemények és a Doctor Who tévéfilmsorozat – írja a lap.

A férfit persze se Kanada, se Nagy-Britannia nem akarja visszafogadni, utóbbiban már több százezren követelték, hogy egyetlen ISIS harcost se fogadjon vissza az országba.

Lokál

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑