Cadmus fordítás Cadmus

Hazatérő menekültek között megbújó terroristákat tartóztattak le Szíriában

Legalább 38 Libanonból Szíriába hazatérő embert tartóztattak le a szíriai hatóságok korábbi terrorista tevékenységük miatt. Meg nem erősített hírek szerint többet közülük ki is végeztetett.

A hazatérő szír menekültek között megbújó iszlamistákat a szíriai hatóságok azzal vádolják, hogy a ártatlan civileket, és hatósági személyeket öltek meg.

A brit  székhelyű magát Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának  (OSDH)  nevező propaganda szervezet, ártatlan embereknek állítja be a letartóztatott iszlamistákat, ezzel próbál félelmet kelteni  és eltántorítani a hazatérő szír menekültek között.

A  Londonban működő kétszemélyes szervezet mindig is ellenezte a szír menekültek hazatérését.

A libanoni hatóságok együttműködnek szíriai kollegáikkal a Libanonban élő szíriai menekültek hazatelepítésében. A libanoni kormány adatai szerint tavaly júliustól idén november elejéig több mint 87 ezer szíriai tért haza, további másfélmillió menekült pedig még mindig Libanonban van, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint azonban az országban élő szíriai menekültek száma kevesebb, mint egymillió.

HírTV nyomán

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑