Helyzetjelentés Aleppoból

Az elmúlt hetekben vahabita terroristák egy támadó erőt szerveztek meg Aleppo tartományban; ezalatt az idő alatt a szíriai katonai vezetés figyelemmel kísérte gyülekező csoportjaikat és mozgásaikat, valamint az utánpótlást amit Törökországból kaptak.

Múlt éjjel a Szíriai Arab Fegyveres Erők főparancsnoksága parancsokat adott ki a térségben készülődő terroristák szétzúzására.

A kiadott parancsoknak megfelelően a Szíriai Arab Hadsereg nehéztüzérsége és rakéta sorozatvetői tűzcsapásokat mértek a terroristák előkészített állásaira, miközben a Szíriai Légierő és az Orosz Légierő szintén számos légi támadást hajtott végre ezen állások ellen.

A bombázások és tüzérségi támadások a következő helyszíneket érték Aleppo tartomány északkeleti és keleti részén: Andan, Hrejtan, Kafr Hamra, Al-Lajramun, Mazare Al-Mallah (Mallah-gazdaságok), Al-Castello főút, Al-Zahra nyugati oldala, az egykori Védelmi Kutató Központ létesítményei körüli körzet, Dar-Izza és a tartomány más részei.

Ezenkívül a Szíriai Arab Fegyveres Erők alegységeit kirendelték a hadsereg város körüli ellenőrző pontjainak megerősítésére, fekészülve az ellenséges támadásokra.

A csapások terroristák csoportjait semmisítették meg, súlyos veszteségeket okozva nekik; harcok törtek ki Al-Zahraa nyugati oldalán, különösen a légvédelmi rakétaosztály közelében, ahol a hadsereg alegységei tartották állásaikat a terroristák támadásaival szemben, súlyos személyi és technikai veszteségeket okozva nekik az ellenőrzésük alatt álló terület változása nélkül.

A továbbiakban a megszálló terroristák fő ellátási útvonala, ami “Castello főút” néven ismert, szintén kivette a részét a harcokból, amikor vahhabita fegyveresek onnan indítottak támadást, de Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége és az ott települő katonai alegységek letörölték a támadókat a föld felszínéről, ezzel már a tizedik napja teljesen blokkolják a terroristák utánpótlási vonalát.

Al-Lajramun irányában a Szíriai Arab Hadsereg egységei több épülettömböt biztosítva haladtak előre; ez azt jelenti, hogy növelhetik a tűzerőt és az ellenőrzést a hadsereg háta mögött lévő területen.

A vahhabita terroristák által megszállt Bani Zaid-kerület arról ismert, hogy a megszállók innen lőnek ki aknavető gránátokat Aleppo felé; ez a körzet kapta a legtöbb tüzérségi csapást és légi bombát; az összes tüzelőállás, ahonnan aknavető támadásokat észleltek, megsemmisült, minden helyszín ahol hírszerzési adatok szerint lőszerraktár, vezetési pont vagy terroristák használta fedezék volt, találatot kapott.

A háború eddigi történetében tegnap voltak a legintenzívebb légi és tüzérségi csapások, amelyeket a Szíriai Légierő, az Orosz Légierő és a hadsereg tüzérsége hajtottak végre; és biztonsággal állíthatjuk, hogy ez még semmi. Ez még csak a hadsereg “hátának” a biztonságát szolgálta, az igazi csata még nem kezdődött. Ami tegnap volt látható, akár a nagyságát, akár a felhasznált lőszerek számát és fajtáját tekintve még semmi ahhoz képest, ami ez után következik.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑