Hindu nacionalisták gyújthatták fel az indiai templomot

Indiában tovább folytatódnak a hindu szélsőségesek keresztényellenes megmozdulásai. Június 12-én éjjel Tamil Naduban, Dél-Indiában egy felgyújtott templom egész tetőszerkezete leégett, de veszélyben a teljes épületszerkezet és a szakrális tér értékei is a lángok martalékává váltak.

A támadás indítékai egyelőre nem tisztázottak, a helyiek azonban biztosra veszik, hogy hindu szélsőségesek pusztították el templomukat, régiójukban ugyanis az elmúlt években megszaporodtak az ilyen jellegű támadások.

A tüzet 13-án reggel észlelte a lelkipásztor, Ramesh tiszteletes, amikor lángokat és masszív füstfelhőt látott felszállni a kókuszlevelekből és bambusrudakból készült tetőszerkezetből. Mire a helyszínre érkezett, az épület teteje teljes egészében a lángok martalékává vált.

„Sokkolt a templomot borító lángok és füst látványa. Összetörtem. Fájdalom, hogy egyáltalán semmit sem tudtunk megmenteni a templom belsejéből. A tartószerkezet, a hangszerek, a bútorzat, 10 év kemény munkája mind odaveszett” – nyilatkozta a lelkész az ICC-nek.

Folytatás…

Vasárnap.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑