2018. 11. 15.

Hokiütőkkel támadtak rá a keresztényekre egy indiai hotelben

Október 30-án 150 lelkipásztor és más keresztény vezetők jöttek össze az agrai Hotel Samovar gyűléstermébe egy imanap alkalmából, mikor egy 30 főből álló vallási militáns csoport rátámadt a keresztényekre.

A vallási militáns csoport neve Bajrang Dal, amelyik a Vishwa Hindu Parishad nevű vallási nacionalista csoport egyik szárnya. Az ICC szerint a tömeg elárasztotta az amúgy is telt termet és elkezdték hokiütőkkel, baseball ütőkkel és pisztolyokkal ütlegelni a keresztényeket. Néhány áldozat kisebb sérüléseket szenvedett, pár esetben csonttörést és zúzódásokat. Három keresztény azonban komolyan megsebesült. A sérültek egyike egy kilencedik hónapjában lévő kismama.

“A pincében lévő terem hátuljában álltam”- mesélte az ICC-nek az imaalkalom egyik résztvevője, Ranjith Singh lelkész. Megrémültem ezeknek az agresszív embereknek a látványától, de még mielőtt felocsúdhattam volna, elkezdtek válogatás nélkül verni mindenkit.”

Sam tiszteletes, az esemény szervezője és az egyik súlyosan sérült áldozat elmondta: “Világossá vált, hogy én voltam a csoport első számú célpontja, amint a hindu radikálisok körbevettek és ütni kezdtek. A feleségem – aki kilenc hónapos terhes – próbált megmenteni, de a támadók lenyomták őt a földre.” Sam tiszteletes elmondta, hogy feleségével mindenképp felkeresnek egy orvost, hogy megnézzék, történt-e valami a babájukkal a támadás alatt.

“Ezekben a napokban majdhogynem hetente hallunk olyanokról a híradásban, hogy lelkészeket vernek meg és templomokat zárnak be – tette hozzá a lelkipásztor. De ez volt az első ilyen kegyetlen és brutális – egy magánterületen imaalkalmat tartó – keresztény közösséget célba vevő eset Agrában. Nem csupán a lelkészeket és a keresztényeket verték össze, de tönkre tettek egy hangosító berendezést 150 000 rúpia (közel 600 ezer forint) értékben, két gitárt, egy szintetizátort és sok mobilt is.”

S4C.news –  Varga Gergő Zoltán, Forrás és kép: International Christian Concern, The Gospel Herald

, , ,
Back to Top ↑