Cadmus fordítás Cadmus

Dzsihadisták belharca folyik a szíriai Idlebban

2018. 02. 14.

Megadta magát kedden az Iszlám Állam dzsihadista szervezet több mint 300 terroristája a szíriai iszlamistáknak, akikkel négy napja heves harcokat folytattak az északnyugat-szíriai Idleb tartományban.

Az Iszlám Állam mintegy 350 terroristája közel 80 hozzátartozójával együtt megadta magát – közölte a Szabad Szíriai Hadsereg nevű iszlamista csoport Idleb tartománybeli vezetője, Abdel-Muin al-Maszri.

A dzsihadisták ezt megelőzően négy napig heves harcokat folytattak a tartomány jelentős részét uraló Hajat Tahrir Al-Sham  nevű fegyveres  dzsihadista szervezettel és egyéb iszlamista csoportokkal. A terrorszervezet élén a korábban Nuszra Front néven az al-Kaida szíriai ágaként ismert Dzsabhat Fatah Al-Sham dzsihadista csoport áll.

Bár a dzsihadisták az elmúlt hónapokban súlyos területi veszteségeket szenvedtek Szíriában, az ellenőrzésük alatt maradt egyebek között egy piciny terület a középnyugat-szíriai Hama és az északi Aleppó, illetve Idleb tartományok határán.

Habár az Iszlám Állam által korábban uralt iraki és szíriai területeken kikiáltott kalifátus gyakorlatilag megszűnt létezni, a szélsőségesek még ellenőrzésük alatt tartanak főként lakatlan sivatagi területeket Szíria délnyugati és keleti, illetve Irak északi részén.

Orientalista.hu – MTI nyomán

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑