Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Illegális bevándorlók ölhettek meg egy 16 éves olasz lány

2018. 10. 25.

Két szenegáli férfit őrizetbe vettek, egy harmadik kihallgatás alatt van, egy negyedik személyt még köröznek egy 16 éves olasz lány megerőszakolása és megölése miatt Rómában – közölték az olasz hatóságok csütörtökön.

Desiree Mariottini holttestére október 19-én találtak rá a római San Lorenzo bulinegyed egyik üresen álló, elhagyott épületében, amely kábítószeresek, hajléktalanok és bevándorlók menedékhelyeként ismert.

A 16 éves lányt droggal elkábították, csoportosan megerőszakolták, majd megölték.

Szerda este egy 26 éves és egy 43 éves szenegáli férfit vettek őrizetbe. Hatósági információk szerint mindketten dokumentumok nélküli illegális bevándorlók. Egy harmadik személyt csütörtökön vettek őrizetbe, kihallgatása folyamatban van. Egy negyedik személyt még köröznek.

A san lorenzo-i bulinegyed volt a szörnyű bűncselekmény helyszíne
Fotó: youtube.com

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga jobboldali kormánypárt vezetője közösségi oldalán jelentette be a feltételezett tettesek elfogását. Azt írta, a borzalmas bűncselekményt elkövető férgek semmilyen büntetési engedményt nem kapnak majd.

Salvini szerdán felkereste a gyilkosság helyszínét, ahol egy szál fehér rózsát helyezett el. Helyi lakosok egy része tiltakozással fogadta a belügyminisztert.

Virginia Raggi római főpolgármester a San Lorenzo negyedben azonnali alkoholtilalmat rendelt el este kilenc órától.

Desiree Mariottini a Rómához közeli Cisterna di Latinában élt, és elszökött otthonról. Drogfüggő volt, apja a helyi drogpiac egyik vezetőjeként ismert, aki megtiltotta az ottani drogkereskedőknek, hogy a lányának kábítószert adjanak el.

Desiree Mariottini halála Pamela Mastropietro tragikus sorsát idézi, akit idén januárban az olaszországi Macerátában drog hatása alatt meggyilkoltak, feldaraboltak, majd testének darabjait két bőröndben rejtették el. Három nigériai illegális bevándorlót tartóztattak le a gyilkosság miatt.

A római San Lorenzo negyed az olasz főváros két nagy vasúti csomópontja, a Termini és a Tiburtina pályaudvar között található. A kerület több üresen álló épületében illegális lakásfoglalók élnek.

A helyiek évek óta követelik a drogkereskedelem felszámolását és az illegális bevándorlók eltávolítását.

Magyar Idők, MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑