Cadmus fordítás Cadmus

Imaalkalmat rendeztek a Sziklatemplomban Asia Bibiért és az üldözött keresztényekért

2018. 11. 22.

November 21-én este megtelt a Sziklatemplom, hogy Asia Bibiért és a világ egészének üldözött keresztény közösségeiért imádkozzunk. A CitizenGO csapatának szervezésében létrejött eseményen az S4C munkatársai is jelen voltak. Beszámolónk az imaestről.

A szorongatott országokból nyilatkozó emberek számtalanszor kifejtették már, hogy mennyire sokat jelent nekik már csak a tudata is annak, hogy van legalább egy olyan békés ország a világban, ahol tudnak róluk és törődnek a problémáikkal.

Az eseményt szervező és zenei aláfestéssel színesítő Zaymus Eszter beszédében kiemelte a keresztény testvérekért mondott ima fontosságát, rámutatva, hogy hitünk által ez egy igazán közvetlen kapocs lehet köztünk és a világ távolabbi pontjain élő testvéreink között.

Az imaesten a Bibliából kiemelt, százszor hallott idézetek ebben a közegben új jelentéstöbblettel gazdagodtak a jelenlévők számára, a köztük elhangzott elmélkedések, imák által – melyeket Puskás Róbert Antal atya, pálos szerzetes vezetett – közvetlenül az irgalmas és gondviselő Krisztushoz szólhattunk.

Az imaest végén egy iraki fiatal tett tanúságot hitéről. Husam Francis Banno – aki a magyar állam üldözött keresztény vallási kisebbségek iránti szolidaritása jegyében alapított ösztöndíjprogramjának keretein belül tanulhat Magyarországon – elmondta, hogy számára az üldözöttség nem valamiféle szenvedés. Ez számára a hit megtartásának biztosítéka, mert azokban az országokban, ahol nincs keresztényüldözés, az emberek könnyen elfordulhatnak az Istentől, mondván “a vallás többé nem szolgál semmi újdonsággal.”

Ezért imádkozik Husam értünk, magyarokért is, mert nem ismer más országot, amely ilyen nyíltan felvállalná keresztény identitását, és nem szabad hagyni elveszni egy olyan nemzetet, amely egyedüliként áll a Közel-Kelet országaiban élő szorongattatott keresztények ügye mellé.

“Ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Ha a világból valók volnátok, mint övéit szeretne benneteket a világ. De mert nem vagytok a világból valók, hanem kiválasztottalak benneteket a világból, gyűlöl benneteket a világ. Gondoljatok a tőlem kapott tanításra: Nem nagyobb a szolga uránál. Ha tehát engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az én tanításomat megtartották, a tieteket is megtartják. S ezt mind az én nevemért teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.” /Jn 15, 18-20/

S4C.news – Varga Gergő Zoltán

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑