Cadmus fordítás Cadmus

Indiai katonák iszalmistákkal csaptak össze Kasmírban

Két indiai katona és két szélsőséges vesztette életét egy tűzpárbajban Kasmír India és Pakisztán által felügyelt részét elválasztó határvonal közelében – közölték tisztségviselők vasárnap.

Az összecsapás szombaton volt a Szrinagartól 125 kilométerre északnyugatra található Kupvara körzetben – mondta el Radzses Kalia ezredes, az indiai hadsereg szóvivője.

A szélsőségesek állítólag megpróbáltak behatolni Kasmír indiai felügyelet alatt álló részére. Kalia elmondta, hogy a térségben katonai műveletek zajlanak.

India és Pakisztán függetlenné válásuk, azaz 1947 óta több háborút vívtak egymással a többségében muszlimok lakta Kasmírért, amelyet Újdelhi és Iszlámábád is teljes egészében magának követel.

A két szomszéd között tavaly óta feszült a viszony a szélsőségesek térségbeli támadásai és az indai biztonsági erők túlkapásai miatt. Újdelhi iszlamista csoportok támogatásával és lázadás szításával vádolja Iszlámábádot, amely az indiai biztonsági erők visszaélései miatt nemzetközi jogi kampányt indított.

Orientalista.hu – (Magyar Idők, MTI)

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑