Cadmus fordítás Cadmus

Indonéziában 52 embert letartóztattak egy katolikus templom elleni merénylet miatt

2021. 04. 29.

Az indonéz rendőrség letartóztatott 52 terroristagyanús személyt a dél-szulavézi Makassar egyik katolikus templománál márciusban elkövetett öngyilkos merénylettel kapcsolatban – közölték csütörtökön a hatóságok.

A dél-szulavézi rendőrség szóvivője szerint a gyanúsítottak között hét nő és 45 férfi van. A legtöbb gyanúsítottat Dél-Szulavéziben, egyiküket azonban a közép-szulavézi Posóban vették őrizetbe.

A Posóban – ahol a Mujahidin Indonesia Timur (MIT) nevű terrorszervezet is tevékenykedik – őrizetbe vett gyanúsítottnál a rendőrség bizonyíték gyanánt mobiltelefonokat, házilagos készítésű fegyvereket foglalt le, valamint egy légpuskát.

Egy másik, 58 éves, N. néven azonosított gyanúsítottról pedig közölték, hogy egy állami cég alkalmazottja.
Az érintettek mindegyike tagja volt a Villa Mutiara nevű “tanulócsoportnak”, amely az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez köthető Jamaah Ansharut Daulah indonéziai terrorista csoporthoz tartozik.

A Makassar katolikus templománál elkövetett robbantásos merényletben húsz ember megsebesült, a két elkövető életét vesztette. A templomban számos hívő tartózkodott a robbantás idején, mivel éppen véget ért a húsvétot megelőző nagyhét kezdetét jelző virágvasárnapi mise.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑