Indonéziában a biztonsági erők 340 ezer tagja vigyázza a korlátozások betartását

Indonéziában a biztonsági erők 340 ezer tagja vigyázza a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozások betartását az újranyitás időszakában – közölte a hadsereg kedden.

Az indonéziai fegyveres erők parancsnoka, Hadi Tjahjanto elmondta, hogy a rendőrök és katonák négy tartományban – Jakartában, Nyugat-Jáván, Nyugat-Szumátrán és Gorontalóban – járőröznek megemelt létszámban. Feladatuk az, hogy ügyeljenek a koronavírus miatti kormányzati óvintézkedések – köztük a maszkviselés és a társas távolságtartás – betartására.

Az egyenruhások látványa ezentúl mindennapos lesz a nagy tömegeket vonzó nyilvános helyeken, köztük a bevásárlóközpontokban és a felkapott üdülőhelyeken – közölte Hadi.

Indonéziában 22 750 fertőzöttje és 1391 halálos áldozata van a koronavírusnak a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A délkelet-ázsiai országban fokozatosan áttérnek az új normalitásnak nevezett szakaszba, amelynek során az élet – a megfelelő óvintézkedések mellett – lassan visszatérhet a megszokott kerékvágásba.
Jakartában június 4-én ér véget a tömeges korlátozások időszaka, ezt követően újranyithatnak a bevásárlóközpontok, és az eddig álló gazdasági szektorokban is megkezdődhet a munka.

Szakértők azzal vádolták az indonéziai kormányt, hogy a szűk körű teszteléssel eltitkolja a járvány valós méretét. Joko Widodo indonéziai elnök abban bízik, hogy az óvintézkedések szigorúbb betartatása következtében még jobban ellaposodik a vírusgörbe.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑