2019. 11. 14.

Internettel manipulálja a kormány az embereket

Internettel manipulálnak és a kormányhoz köthető milíciák fordultak az irakiak ellen –többek között erről számolt be egy iraki származású magyar lány, aki az előző hétvégén a tüntetések sújtotta Bagdadban járt. Diaar Daood azt is elmondta, a vidék is csatlakozott az ellenálláshoz, ami viszont probléma, hogy ott sincs egy acélos ellenzék, aki érdemben átvehetné a hatalmat.

Legalább négy tüntető vesztette életét az iraki fővárosban szombaton, miután többen összecsaptak a biztonsági erőkkel. Utóbbiak könnygázzal, villanógránátokkal és éles lőszerrel szorították vissza a tüntetőket Bagdad belvárosban.

Irakban egyébként október eleje óta folynak a tiltakozások, amelyekben már több, mint 270-en vesztették életüket, a sebesültek száma pedig meghaladja a 11 ezret. A rohamrendőrök és a biztonsági erők más alakulatai a demonstrációk feloszlatására a többek közt könnygázt és éles lőszert is bevetettek.

A tüntetők egyebek mellett a mindent átható korrupció és a munkanélküliség ellen tiltakoznak, illetve a kormány lemondását követelik.

ATV

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑